dijous, 10 de juliol de 2014

SÓC EL PROTAGONISTA DE LA SETMANA?

L’expressió oral a les aules de P3 és un dels eixos vertebradors de tota la resta d'activitats. Per aquest motiu hem programat activitats per tal de potenciar-la d’una manera significativa per als infants.
Els Sols Grocs i els Sols Valents, hem engegat el/la “Protagonista de la setmana” que consisteix a que un nen o nena de la classe és el/la protagonista, de manera que tenim l’oportunitat de conèixer-nos més i millor.
Cada infant s’ha endut un dossier per elaborar a casa durant una setmana juntament amb la seva família. El dossier es retornava complert el dilluns al matí per presentar-lo a la resta de la classe i deixar-lo exposat al racó dels protagonistes. Per complementar l’exposició, els Sols han pogut portar altres objectes com ara  robeta de quan eren nadons, joguines, contes, xumets, bolquers, llibres o objectes relacionats amb les seves aficions actuals, per mostrar i compartir amb els seus companys/es.
Ser el protagonista també ha comportat unes responsabilitats i càrrecs: ser maquinista de la fila, encarregat de passar llista, repartidor, secretari de les mestres... Us podeu imaginar com espera cada infant la seva setmana especial?
Els divendres a la tarda, rebíem una visita molt preuada: la família del protagonista venia a l’escola a fer alguna activitat, com per exemple: explicar un conte, fer una obra de teatre, enfilar per fer collarets de pasta, fer una representació amb titelles, cantar cançons amb instruments, ensenyar un ball, fer quadres amb flors seques, aprendre a fer dolços menorquins, fer de metges i malalts, aprendre la importància de posar-nos bé la crema protectora, a tenir cura de la natura, fer manualitats... Les activitats han durat entre 30 i 45 minuts aproximadament, adaptades als infants de 3 anys. Uns dies abans les famílies ens feien saber què havien programat per tal de preveure material, o per donar un cop de mà, si calia. En cas que els pares i/o mares no hi poguessin assistir, es podien animar avis, tiets, germans, cangurs...
Per les mestres ha estat un plaer poder comptar amb aquest recurs d’expressió i comunicació tan ric i significatiu per als infants. La relació amb les famílies també ha estat molt interessant i valorem molt positivamentla relació que implica entre la família, l'infant i l'escola.
Us en deixem un petit tastet de fotos, que de ben segur us agradarà. Moltes gràcies per la vostra col•laboració!
Irama Ahedo i Mati Alonso 
Mestres de P3