dimecres, 23 de novembre de 2016

Tercer acompanyem els Pirates de P-5

Al pati dels Sols, les Llunes i els Pirates, també hi ha un petit hort, amb tres bancals, els vam estrenar el curs passat amb els nens i nenes de 5 anys, els antics Pirates que ara són  els Peixos de 1r.
Els Pirates de P-5 d'enguany hi han plantat faves, enciams i cebes, ho han fet orientats i molt ben acompanyats pels alumnes de 3r, justament el moment de la plantada.

Pirates i 3r fent rotllana per formar parelles
Com que els nens i nenes de tercer ja comencen a ser una mica més experts en treballs hortícoles han explicat molt bé als Pirates de P-5 què calia fer:
1- Primer calia remoure i airejar la terra dels bancals, ajudant els més petits a no tenir por d'agafar el rasclet i a no tenir por tampoc d'embrutar-se les mans.
2- També calia afegir més terra nova, amb prous nutrients, ben adobada la terra i barrejada amb l'antiga,  perquè aquestes hortalisses de tardor i d'hivern que plantem ara arrelin correctament i creixin ben aviat i així les poguem collir sanes i fortes més ben entrat l'hivern, potser cap el mes febrer.
Així quan la Maria treballi a l'hort amb els Pirates de P-5, els nens i nenes ja podran començar a veure crescudes algunes de les hortallisses plantades aquests dies.

Removent la terra, a punt de sembrar
3- Han sembrat les llavors fent un forat a la terra amb la mà.
Repartint llavors abans de la sembra

4-Alguns alumnes de 3r han recordat i han repassat plegats amb els nens i nenes de P-5 allò que hem plantat
-  de les faves Reina Mora, ens menjarem només la llavor
-  dels enciams, ens en menjarem les fulles
-  de les cebes, ens en menjarem les arrels
5- Després de tota la plantada hem hagut de regar, és clar. Això els ha agradat força als Pirates, la regadora plena d'aigua i a regar l'hort de l'escola!!! A alguns els ha agradat més l'aigua que no pas la terra.


I abans de marxar un petit subgrup de 3r, integrat per 5 alumnes, han explicat molt rebé totes les parts de la fulla, el perquè la fulla és verda, el perquè alguns arbres perden la fulla i d'altres no i també els han mostrat les diferents formes que poden tenir algunes fulles. 
Finalment aquest petit grup de 3r han regalat algunes de les fulles de mostra als Pirates.

Alumnes de 3r presentant diferents tipus de fulla
L'hortet d'Educació Infantil ja està en marxa.
Enciams acabats de plantar

Cebes acabades de plantar

Faves Reina Mora, llavors recent sembrades