divendres, 17 d’abril del 2015

VISITA DE LA PILAR GARRIGA

El dijous 5 de febrer, va venir a visitar-nos la Pilar Garriga, autora de llibres de literatura juvenil entre els quals hi ha “Un estiu a Borneo” que és la lectura que  hem fet a la classe.
La Pilar va començar a explicar una mica la seva vida, la seva professió, que és professora d’institut,  i també va comentar que una de les coses que més li agraden és escriure llibres. La idea d’escriure “Un estiu a Borneo” va sorgir arrel del que li anava explicant  la seva germana, que es diu Rosa, quan estava a  Borneo treballant de veterinària d’orangutans.
Més endavant, la Pilar va tornar a visitar la seva germana, perquè l’havien traslladat a Sierra Leone per tenir cura dels ximpanzés. D’aquesta experiència va sorgir la història “Un estiu a Tacugama”.
Vam veure un vídeo que tractava sobre la deforestació a l’illa de Borneo. Ens va impressionar com quedava tot el paisatge després de la tala d’arbres i com el terreny quedava com un desert al cap d’uns anys.
Cap al final de la visita vam veure unes escenes dels ximpanzés petits, com jugaven, es barallaven i fins i tot ens va sorprendre com entre ells es poden arribar a fer "bullying".
Vam tenir una bona experiència amb la Pilar Garriga i ens va agradar que ens regalés tres exemplars del seu últim llibre, “Un estiu al Priorat”. Ens va fer un avançament del que serà el seu pròxim llibre, “Un hivern a Pasaia”.


Rut de la Peña i Judith Barragan, 5è