dilluns, 2 de maig del 2016

Àlbums il·lustrats Sant Jordi 2016, 4t de Primària


En iniciar el tercer trimestre els nens i nenes de 4t van participar d'un taller d'il·lustració de contes, la il·lustradora ens va visitar a l'escola, hi vam treballar plegats, durant tot el matí del dia 8 de març d'enguany.
Els nens i nenes van descobrir com la il·lustració s'esdevenia també un llenguatge, una manera directa i molt visual de comunicar al lector, de convidar-lo a participar de la història a través de la imatge, de l'escena del text narrat.

Ja durant el segon trimestre havíem anat fent previsió per a poder rebre a la il·lustradora. Els nens i nenes van estar escrivint i  redactant varis contes en sessions d'expressió escrita a llengua, ho van fer per parelles davant d'un guió i sota les orientacions i la supervisió permanent de les mestres. Finalment  vàrem acabar escollint un  conte de referència per grup classe. El conte escollit va ser el que vam decidir il·lustrar de cara a Sant Jordi.

Les consignes eren que:
- Havia de ser un àlbum il·lustrat, amb la qual cosa garantíem la importància de la il·lustració.
- L'estructura de la narració havia de respectar sempre:
presentació(inici), nus (què hi passa) i desenllaç (com acaba)
- El conte havia d'incorporar un objecte, i/o element màgic.
- Es podia escriure en català o en castellà. 
- La història narrada havia d'anar adreçada a nens i nenes entre 7 o 8 anys aproximadament, per tant els alumnes de 4t havien de tenir cura del tema tractat i del vocabulari emprat.

Els contes es van editar i es van enquadernar, es van presentar pel dia de la festa de Sant Jordi, romanen ja a la biblioteca de l'escola. Tothom que ho desitgi els pot llegir i consultar

Ha estat un projecte interdisciplinari (llengua catalana i expressió artística), que s'ha anat desenvolupant entre el segon i el tercer trimestre del curs.
Els alumnes estan molt satisfets i orgullosos del resultat de la seva feina.

Aquí us els presentem:

4t A
La butxaca màgica d'en Willy




4t B
Les aventures dels tres animalons