dimecres, 5 de novembre del 2014

LA COLLA DE 3r HAN FET DE PAGESOS A CAN MONMANY

Els passats dies 17 (3rA) i 21 (3rB) d'octubre d'enguany vam anar d'excursió a Can Monmany (Valldoreix) tots els nens i nenes de 3r. 
El context d'aquesta sortida de treball ha estat l'estudi de les plantes, a través de l'àrea de medi natural, aquest primer trimestre.
Els objectius previstos per a la sortida eren essencialment:
a) Identificar els diferents elements del paisatge urbà i rural
b) Conèixer el cicle del pa i dels cereals
c) Ordenar les fases de transformació del blat i d'altres cereals
d) Descriure i relacionar les feines i eines utilitzades en el procés de selecció de cereal
e) Fomentar la cooperació a l'hora de treballar en grup
f) Aproximar els nens i nenes al coneixement del cultiu ecològic
La visita a la finca de Can Monmany va servir per conèixer de la vora la realitat de la vida de pagès. Els nens i nenes van tenir l'oportunitat de posar en pràctica el mètode tradicional de sembra, sega i molta del blat.
Hi haurà una segona sessió a l'escola, farem pa, serà un taller de tot el matí, durant la primera setmana de febrer. Aleshores podrem aprofundir també en la molta dels cereals i provarem de fer farina amb algunes eines rudimentàries a classe. Com a punt culminant, cuinarem vàries receptes casolanes de pans fets amb 4 tipus de cereals diferents.
En aquests dos enllaços podreu comprovar com van treballar. Ho van fer de valent, van arribar a sembrar el blat, però abans van haver de remoure, adobar i pentinar la terra, i moltes altres activitats més...
"És força cansat això de fer de pagès!" deien uns quants.
"Ja sé què vull ser quan sigui gran!" deia algun.